sewing & DIY

Het makkelijke pamperzakje_patroon + tutorial

 
Patroon

De ‘flap’ van het pamperzakje tekende ik uit en kan je hier vinden. De zijkanten moet je, zoals aangegeven, zelf nog verlengen met 32cm.
Voor de zakjes aan de binnenkant neem je een rechthoek van 27cm x 15cm (2x buitenstof, 2x binnenstof)
Alle afmetingen zijn incl. 1cm naadwaarde

Benodigdheden

  • Buiten- en binnenstof: 30 cm x 40 cm
  • Buiten- en binnenstof voor de zakjes (x2): 27 cm x 15 cm
  • Vlieseline H180/200
  • Garen & Kamsnap

Tutorial 

Voor we echt beginnen kan je best je stof verstevigen. Enkel de binnenstofjes zou genoeg moeten zijn, maar als je extra stevigheid wil, raad ik aan om alles te verstevigen met je Vlieseline.

Het pamperzakje heeft binnenin twee vakjes, ééntje voor de pampers en ééntje voor de vochtige doekjes.
We beginnen met het makkelijkste: het zakje voor de pampers.

Leg de binnenstof en buitenstof met de goeie kanten op elkaar een stik de lange zijden aan elkaar, de korte zijden laten we open.Keer en stik aan de goeie kant van de stof één lange zijde nog eens door op enkele mm van de rand, de andere lange zijde komt later.Dan is het zakje voor de vochtige doekjes aan de beurt.

Duid, aan de slechte zijde van de binnen- of buitenstof, het midden van de stof zorgvuldig aan. Open het klepje van het pak vochtige doekjes en teken deze over op je stof, waarbij je ervoor zorgt dat het midden van de stof exact overeenkomt met het midden van het klepje.

Leg nu je binnenstof en buitenstof met de goeie kanten op elkaar en stik over de lijn waar de opening voor het klepje komt.

Knip de binnenkant van je ovaal eruit, zo dicht mogelijk tegen je stiksel.

Keer je stof door de ovaal en strijk het geheel plat. Stik langs de goeie kant je stof nog eens door, dit geeft een mooiere afwerking.Leg je buitenstof naar boven en rol het geheel op tot een worstje. Rol niet tot het einde, maar laat een stukje over.

Schuif de binnenstof er onderuit, zodat je worstje bovenop de buiten- en binnenstof ligt.
Klem de worst tussen de goeie kanten van de binnen- en buitenstof.  Naai de binnen- en buitenstof aan elkaar en keer je stof langs de zijkant.
Als alles goed is gegaan, lukt dit keren vrij gemakkelijk en is nu één lange zijde van je zakje dichtgenaaid.

Stik nog eens door langs de goeie zijde op enkele mm van de kant.Het moeilijkste is nu gedaan, we moeten enkel het geheel nog in elkaar steken.

Neem het grote stuk binnenstof en meet, aan de goeie kant van de stof, 17 cm van de onderkant. Hier komt de onderkant van het zakje voor de pampers. Zorg ervoor dat je de kant neemt die je NIET eerder hebt doorgestikt. 
Naai het zakje aan de binnenstof.Leg ook het zakje voor de vochtige doekjes op de goeie kant van de binnenstof. Let er op dat de niet toegenaaide lange zijde van het zakje aan de buitenkant van je grote stuk stof ligt.

Leg daar bovenop, met de goeie kant van de stof onderaan, het grote stuk buitenstof.Naai rondom, maar laat onderaan een keergat.

Keer het geheel en naai je keergat toe. Optioneel, voor een mooiere afwerking, kan je alles langs de goeie kant nog eens doorstikken. Maar hou er rekening mee dat dit de zakjes verkleint, dus doe het zo dicht mogelijk tegen de rand. 

Om af te werken plaats je de Kamsnap. De plaats van de Kamsnap op het flapje duidde ik aan op het patroon, de plaats voor de tweede helft kan je best zelf bepalen.

 Je makkelijke pamperzakje is klaar!

 

Hopelijk beleven jullie veel plezier aan jullie pamperzakje!

 Uiteraard zijn feedback en foto’s van jullie eigen creaties welkom 😉
 Dit patroon is niet geschikt voor commercieel gebruik.
Advertenties

4 gedachten over “Het makkelijke pamperzakje_patroon + tutorial

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.