Geen categorie·sewing & DIY

Valentina, Crystal en Maggie.

(For English scroll down)

Valentina, Crystal & Maggie.
Dit vrolijke trio vult mijn t-shirt-kast verder op.
Het tekort wordt stilaan weggewerkt en da’s fijn, want dat wil zeggen dat ik weer aan de slag kan gaan met alle andere ideeën in m’n hoofd.

De Valantina top uit LMV maakte ik hier al eens. Ik wist ondertussen dat het goed valt en hoefde er dus niks aan te veranderen. Maar net zoals vorige keer sukkelde ik opnieuw een beetje met de v-punt vooraan de hals. Is er iemand die me de gouden tip kan geven voor een mooiere afwerking? Ik gebruikte opnieuw een Megan Blue Fabrics stofje dat ik kocht bij de Stoffenstraat.

Voor de Crystal top nam ik een risico. Het Penelope stofje trok meteen mijn aandacht. Zo ééntje dat je niet kan weerstaan en móet hebben. Omdat ik het niet wou verprutsen bleef het lang veel te lang in de kast liggen. En toen stond in de maart-mei editie van LMV de Crystal top. Eigenlijk niks voor mij, want ik hou niet van ruffles. En toch knipte ik in mijn gekoesterde stofje. De ruffles op het voorpand liet ik voor wat het was, die waren er voor mij echt te veel aan. En ik stak er onderaan een elastiek in, dat oogt toch wat mooier… OEF voor het risico dat ik nam, het is er eentje dat veel gedragen zal worden.

Maggie sluit het rijtje af. Het is een patroon van Bella Sunshine Designs. Geen nieuw patroon in hun gamma, maar het kreeg een update en die mocht ik testen. Mijn eerste versie viel wat smal uit aan de schouders, maar een maatje groter loste dat problemen vanzelf op. Het is een heel simpel model, maar de opties maken het toch veelzijdig. Je kan kiezen tussen 3 neklijnen, 3 mouwlengtes (kort, 3/4 of lang) en 3 afgewerkte lengtes (top, tuniek of jurk). Bovendien is het patroon uitgebreid naar erg grote maten, plus een extra patroondeel voor grote bustes. Melissa (de ontwerpster) is er in geslaagd een patroon te tekenen dat iedereen past!

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van mijn groeiend stapeltje tops en welke jullie favoriet is?
Tot snel!


Valentina, Crystal & Maggie.
Those are my new gains in my shirt-wardrobe. I’m glad the shortage is getting less.

The Valentina top is one that I made before here. I knew it was well fitting, so I didn’t need to make any changes. Only the v-point in the front was giving me a hard time again. Like last time I used a Megan Blue Fabrics design.

For the Crystal top I took a risk. The Penelope fabric immediately drew my attention. Read that I could not resist buying it. Because I didn’t want to screw it up, I kept it for too long in my closet. And then I saw the Crystal pattern of LMV. And although it is not my style – I don’t like ruffles – I decided to finally use my precious fabric. I didn’t add the ruffles in the front panel and added an elastic on the bottom. And the result is just what I hoped for!

At last I used Maggie, a pattern from Bella Sunshine Designs. I was chosen to test their updated version. My first trial was a bit too small at the shoulders, but upgrading a size fixed that problem. It looks like a very simple pattern, but with the 3 neckline options, 3 sleeve options (short, 3/4 or long) and 3 hem lengths (top, tunic or dress) it is very versatile. Above all they went up to size 30 and added a pattern piece for bust adjustment. Melissa (the designer) succeeded in creating a pattern that suits everybody!

Don’t hesitate to tell me what you think of my top stash and which one you like the most.
See you soon again!

Advertenties

5 gedachten over “Valentina, Crystal en Maggie.

  1. Het is moeilijk kiezen, want ze zijn alle 3 even prachtig en staan je beeldig. Ik heb de Valentino top ook al 2 keer gemaakt, maar ik sukkel toch ook steeds weer met die boord aan de V-hals. Binnenkort volgt een derde versie enikhoop dat het ditmaal vlotter gaat.
    Groetjes, Elke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s